Tot nu toe

Lezing 20 februari 2020

Leylijnen en krachtplaatsen

Door Michiel Koek

Michiel Koek vertelt in deze lezing alles over Leylijnen en krachtplaatsen. Leylijnen zijn energierijke, kilometerslange lijnen die oude heiligdommen met elkaar verbinden. Er zijn verschillende soorten energieke lijnen die allemaal een eigen frequentie of trilling hebben.

Mensen nemen ze waar, door trilling in hun handen, zware benen of een zweverig gevoel in de maagstreek. Op bepaalde lijnen kan iemand visioenen ervaren. Veel kerken, huizen en plaatsen staan op deze plekken van bijzondere energetische waarde.

Je hebt het vast wel eens zelf ervaren. Je hoort of ziet iets, of er overkomt je iets waar geen woorden voor zijn. Je wordt geraakt door de schoonheid van de natuur of je voelt je plotseling sterk verbonden met een bepaalde plek.

In de lezing gaan wij het hebben over mystieke, verborgen plekken. Waar kan ik ze vinden? Hoe kan ik ze herkennen? Welke aanwijzingen geeft de natuur mij om ze te herkennen? 

 

Michiel Koek is veelzijdig. Hij is Avalon-Ela therapeut. En werkt o.a. ook als medium en regressietherapeut. Zelf had hij een aantal bijzondere ervaringen in de steencirkels van Avebury, Stonehenge en Kenmare. Vanaf 2013 geeft hij lezingen over dit onderwerp.

Meer weten over Michiel? Kijk op: www.djedefre.nl

HET HOOGGEVOELIGE KIND MET EEN STERKE WIL

Door JANNEKE VAN OLPHEN

Sommige kinderen zijn behalve hooggevoelig óók uitgerust met een sterke wil. In deze lezing maakt Janneke op een verfrissende en interactieve manier inzichtelijk hoe deze kinderen in elkaar steken en wat belangrijk voor hen is.

Vanuit hun strong-willed (sterke wil) kant hebben zij een sterke behoefte aan autonomie en gaan ze de strijd met je aan omdat ze zélf willen bepalen. Vanuit hun hooggevoelige kant hebben ze juist behoefte aan harmonie in de verbinding en schrikken ze al snel van je boze of strenge toon.

Vanuit hun strong-willed kant willen deze kinderen van alles ontdekken en ondernemen en zijn ze hierin ‘rupsje nooit genoeg’. Vanuit hun hoog gevoelige kant, zijn ze sneller onder de indruk van de prikkels die ze opzoeken en raken ze er eerder door overspoeld.

HG&SW-kinderen hebben veel kwaliteiten in hoge mate, maar het is best een uitdaging om hiermee om te gaan. Voor de kinderen én voor de ouders.

 

Janneke van Olphen is psycholoog en begon 8 geleden als eerste te schrijven over de combinatie van de eigenschappen hoog gevoelig/hoog sensitief & strong-willed/sterke wil. Ze geeft o.a. cursussen via haar bedrijf Gevoeligheid Grootbrengen. Samen met Josina Intrabartolo schreef ze de boeken ‘Draakje Vurig’ en ‘Draakje Vurig op school’. In 2017 kwam haar boek ‘Het hooggevoelige kind met een sterke wil’ uit.

 

 

'Zes minuten wachten op geluk' Door Marjan Knippenberg Een lezing over ontmoeten, verbinding, spontaniteit, lef, vertrouwen, loslaten en geluk. Marjan (41) liftte ruim twee jaar lang één dag in de week naar haar werk. Van de rand van Nijmegen naar het Radboudumc en ’s avonds weer naar huis. Een relatief kort stukje van 6 kilometer. In die 15 minuten dat ze bij die vriendelijke liftgever in de auto zat gebeurden soms bijzondere dingen. Echt contact. Twee vreemden die zich aan elkaar openstellen op een manier die in een andere setting niet snel voor komt. Het fascineerde haar. Ze ontmoette 166 vreemden buiten haar dagelijkse bubble. Van rioleringsmedewerker tot chirurg, van docent tot weduwe, van vluchteling tot fotograaf. Het verrijkte haar wereldbeeld en maakte het veel positiever. Ze deelt inmiddels haar ervaring en levenslessen op verschillende symposia. In deze lezing vertelt ze over het liften als een prachtige metafoor voor het leven. De levenslessen die ze eruit haalde. Over spontaniteit, uit je comfort zone durven gaan, je kwetsbaar op durven stellen, hulp vragen, vertrouwen hebben in een ander mens, het durven loslaten van de controle en over overgave.
Eet jezelf gezond' De heilzame aspecten van voeding Door Juglen Zwaan Wat kan je nu het beste eten en welke effecten kan voeding op onze gezondheid hebben. Groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel en kruiden. Welke zijn het gezondst? Waar kan je op letten? Hoe zit het precies met koffie en thee? Welke voeding werkt ondersteunend bij veelvoorkomende klachten? Na deze lezing is je kennis niet alleen up-to-date, je zal ook praktische tips in handen hebben om je gezondheid met natuurlijke voeding te verbeteren.
Lezing oktober 2019
Lezing september 2019
LEZING MAART 2018
LEZING FEBRUARI 2019
LEZING JANUARI 2019
LEZING DECEMBER 2018
Lezing November 2018
Lezing oktober 2018