Nieuws en Recensies

12. dec, 2017
Verspers door het Nijmeegs Byzantijns Koor
Ieder mens heeft een diep verlangen naar het goede, het mooie, het vredige, naar het goddelijke, zo je wilt. Een koorlid licht de koormuziek toe tijdens het kerstconcert dat het Nijmeegs Byzantijns Koor op dinsdag 12 december heeft gegeven in de R.K.- Kerk in Heteren.
Hoe kun je met dat verlangen omgaan? Hoe kun je raken aan dat goddelijke? Door gebed en door zang kan dat. Deze feestelijk vespers zijn gebeden die op muziek zijn gezet en worden gezongen, soms al eeuwen lang. Mooi om je te laten meevoeren op deze meditatieve klanken en de verstilling te ervaren.
Mocht u deze koormuziek ook eens willen horen en ervaren dan kunt u iedere tweede zaterdag van de maand in de Titus Brandsma Gedachteniskerk aan het Keizer Karelplein in Nijmegen terecht.

Theatersolo Spiegeltijd van KIRSTEN BENSCHOP (theatermaker, actrice, tekstschrijver).

SPIEGELTIJD IS EEN bijzondere mix van magisch realisme en hedendaagse werkelijkheid met veel vragen en nog minder antwoorden.

Leonie, een jonge eigentijdse journaliste, krijgt opdracht een interview af te nemen bij de excentrieke Rosanna V. Een bijzondere reeks vraaggesprekken volgt. Al snel blijkt dat sommige vragen niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Enerzijds voelt Leonie zich aangetrokken tot de wijze levenslessen van deze tijdloze Rosanna V.; anderzijds is er ook weerstand, onbegrip.

In dromen nestelen verwarring en spanning zich in Leonie’s leven. Een zuigende kracht van iets dat groter is dan zij zelf, brengt haar langzaam in beweging.

Als Leonie onverwachts ontslag krijgt, zijn haar vragen niet langer beroepsmatig. Nu is zij het zelf die moet worden bevraagd op zoek naar de juiste antwoorden.

Een bezoek aan Rosanna V. lijkt onvermijdelijk… want:

“In het leven kun je gemakkelijk van jezelf vervreemden. Er zijn dingen die je weghouden van datgene dat je zou moeten doen, van diegene die je werkelijk bent.”

Waar:             Zalencentrum de Bongerd in Heteren

Tijd:               9 januari 2018 van 20.00 uur – 22.00 uur

Entree:           volwassenen € 7,50 p.p., jongeren tot 21 jaar € 5 p.p., incl.1 drankje

Organisatie:    Centrum voor Spirituele Ontmoeting Heteren     

Aanmelden is gewenst via irma@roksnoer.com of via 026 – 472 20 76

www.spirituele-ontmoeting-heteren.com