Agenda

Iedere 2e dinsdag van de maand organiseren wij een bijeenkomst

Tenzij anders vermeld, worden alle bijeenkomsten gehouden in:

zalencentrum "de Bongerd" 

Flessestraat 54

6666 CR  HETEREN

Tel. n. 026 – 472 27 01

De bijeenkomsten vangen doorgaans aan om 20.00 uur, tenzij anders vermeld!

Inloop vanaf 19.30 uur 

Aanstaande bijeenkomsten

9. jan, 2018
Theatersolo Spiegeltijd van KIRSTEN BENSCHOP (theatermaker, actrice, tekstschrijver).
SPIEGELTIJD IS EEN bijzondere mix van magisch realisme en hedendaagse werkelijkheid met veel vragen en nog minder antwoorden.
Leonie, een jonge eigentijdse journaliste, krijgt opdracht een interview af te nemen bij de excentrieke Rosanna V. Een bijzondere reeks vraaggesprekken volgt. Al snel blijkt dat sommige vragen niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Enerzijds voelt Leonie zich aangetrokken tot de wijze levenslessen van deze tijdloze Rosanna V.; anderzijds is er ook weerstand, onbegrip.
In dromen nestelen verwarring en spanning zich in Leonie’s leven. Een zuigende kracht van iets dat groter is dan zij zelf, brengt haar langzaam in beweging.
Als Leonie onverwachts ontslag krijgt, zijn haar vragen niet langer beroepsmatig. Nu is zij het zelf die moet worden bevraagd op zoek naar de juiste antwoorden.
Een bezoek aan Rosanna V. lijkt onvermijdelijk… want:
“In het leven kun je gemakkelijk van jezelf vervreemden. Er zijn dingen die je weghouden van datgene dat je zou moeten doen, van diegene die je werkelijk bent.”
13. feb, 2018
Astrologie een wetenschap? Lezing door Gerard Rijpkema
Astrologie is een esoterische wetenschap, waarin verbanden worden gelegd tussen de mens en de kosmos. Het leven op aarde is voor de mens een intrigerend fenomeen, reden waarom astrologen al eeuwen een relatie hebben gelegd tussen de stand van de planeten en de gebeurtenissen op aarde. De astrologie is geen rationele wetenschap, waarin oorzaak en gevolg en statisch materiaal de doorslag geven. Planeten doen dus niet iets met ons, planeten vormen een referentiekader, waarin de samenhangen gekend en geduid kunnen worden. Astrologie werkt met symbolen en symbolen hebben een beweeglijk betekenisveld. Daarom gaat het niet in de eerste plaats in de astrologie om het voorspellen van feiten, maar om het herkennen van potentie in een bepaalde situatie. Gerard Rijpkema zal ons de beginselen van de astrologie toelichten.
20. mrt, 2018
Lezing door Jan Terlouw, Heteren
Let op!!!
3e dinsdag van de maand maart 2018
Hoe wordt een natuurkundige schrijver? De loopbaan van Jan Terlouw is geen alledaagse: na dertien jaar kernfusie-onderzoek werd hij politicus, politiek leider van D66, minister van economische zaken, vice premier, commissaris van de koningin in Gelderland, lid van de Eerste Kamer, maar tot zijn verrassing ondertussen ook schrijver. Zijn liefde voor het verhaal speelde daarbij een grote rol. Zijn ervaring als wetenschapper, politicus en schrijver komen hem goed van pas bij zijn strijd tegen klimaatverandering, waar hij zich tegenwoordig veel mee bezig houdt.