INSPIRATIE

BRUGGEN BOUWEN VAN MENS TOT MENS

Bruggenbouwen van mens tot mens

We gebruiken allemaal wel eens de term bruggenbouwer om iemand te omschrijven. Maar wat doet die persoon dan precies? Waaraan herken je de bruggenbouwer in je dagelijks leven.

Hoe herken je een bruggenbouwer

We typeren mensen vaak als een bruggenbouwer als het mensen zijn die mensen bij elkaar brengen.  Bruggenbouwers zijn in hun werk of hun dagelijkse bezigheden vaak bezig te kijken waar ze iets voor andere mensen kunnen betekenen. Ze kunnen dan ook zomaar tegen je zeggen na geluisterd te hebben naar jouw verhaal. ‘Je zou eens met die en die moeten praten, want…. ‘Gevolgd door een op jouw passend advies.  De bruggenbouwer kent veel mensen en legt op een natuurlijke manier contact tussen de ene persoon en de andere. Vaak omdat ze de ander geluk, gezondheid, balans gunnen.

Feesten en Clubjes

Andere eigenschappen waaraan je een bruggenbouwer herkent. Ze organiseren feestjes, zetten clubjes op, verbinden mensen met elkaar, zijn oprecht geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Ze praten positief over anderen en stellen de juiste vragen om erachter te komen wat ze voor je kunnen doen. En bovenal geniet de bruggenbouwer er oprecht van als mensen elkaar vinden.

In tijden van een roerig politiek klimaat, veel prikkels van buitenaf en een sterk ontwikkelde technologie zoekt een bruggenbouwer weer naar de mogelijkheden om de werkelijke verbinding tussen mensen weer te creëren.  

Wereldbeeld

De bruggenbouwer heeft vaak een holistisch wereldbeeld. In het kort betekent dat dat ze erin geloven in dat alles met elkaar samenhangt en verbonden is.  Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door maar naar een gedeelte van dat geheel te kijken.  Volgens het holisme kijk je bijvoorbeeld bij fysieke klachten niet alleen naar dat kleine stukje waar pijn wordt ervaren. Maar kijk je ook breder. Hoe voel jij je mentaal, hoe sta je in het leven, welke thema’s spelen er op dit moment in je leven? Zo kunnen bepaalde fysieke klachten, die je ervaart je misschien ook vertellen hoe je op dat in het leven staat.

Zo gaat dat volgens het holisme  ook in verbinding met andere mensen? Want zijn wij niet allen afkomstig uit een en dezelfde bron. En spiegelen wij immers elkaar niet allemaal? Ik Je kunt altijd iets over jezelf kan leren in contact met de ander. Waarom irriteer ik me zo aan dat gedrag van die ander? Wat zegt dat over jou?  Als je je die vragen kunt en durft te stellen dan kan je groeien in zelfbewustzijn. En groei in mensen stimuleren dat is ook een eigenschap waar de bruggenbouwer aan bij wil dragen.

Ontmoeten & Inspireren

Ook in Schuytgraaf e. o. zijn er veel initiatieven waar mensen met mensen worden verbonden. Een nieuw initiatief is Inspiratie & Ontmoeting Heteren. IOH-HOI is een initiatief van Kim Doyer, Josje Jansen, Bart Jan Modderman Jansen. ‘Wij willen zoveel mogelijk mensen verbinden en inspireren in hoofd en hart, jong en oud. In Heteren, Doorwerth, Arnhem en verder. Op een praktische en laagdrempelige manier. Met onderwerpen die kunnen inspireren om meer inzicht te krijgen in jezelf, in je natuur, in je omgeving, in je manier van communiceren.’We organiseren elke maand een lezing in Zalencentrum De Bongerd in Heteren. Na afloop is er ruimte om elkaar nog te ontmoeten en na te praten.

De lezingen zijn divers van thema’s als geweldloos communiceren, je energiepotentieel vergroten tot de werking van bloesem remedies en Schussler Celzouten op je gezondheid.

 

En misschien heb je na het lezen van dit artikel je wel herkent als bruggenbouwer? En vind jij het leuk om websites te bouwen en te onderhouden? We zijn nog op zoek naar een handyman/woman. Dus wie lijkt het leuk om ons daarmee vrijwillig te helpen kan een mail sturen naar klmdoyer@gmail.com.